Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Andra raka vinsten för THK-herrarna

Publicerad 2022-11-24 18:51

En viktig seger för THK som, i bortamatchen förra lördagen, kunde vinna en jämn match mot Rimbo HK Roslagen. 26-27 blev vinstsiffrorna för THK, som kommit igång bättre efter den tunga inledningen.

THK fick en bra start och hade efter knappt tio minuter gått fram till en ledning med 1-4. Rimbo knappade in och när arton minuter spelats stod det 7-7. THK återtog ledningen och hade 9-11 i 24:e. Man kunde hålla tvåmålsförsprånget fram till pausvilan då matchtavlan visade 10-12. En väl genomförd halvlek av THK, där inte minst försvarsspelet klaffade riktigt bra.

Andra halvlek fick en olycklig start för THK, som fick släppa fyra raka mål och hemmalaget kunde ta ledningen med 14-12 fem minuter in på halvleken. THK svarade och i 38:e minuten kom man ifatt, när man kvitterade till 15-15. Lagen följdes sedan åt. THK hade 18-20 i 48:e. Det svängde än en gång över till THK, som gick fram till 22-24, när sju minuter återstod. Slutminuterna blev spännande. 25-25 var ställningen i 57:e. THK tog ledningen genom ett straffmål av Albin Henriksson. Rimbo kvitterade till 26-26 i 59:e. Avgörandet kom i slutminuten, när Albin Henriksson blev matchvinnare genom att sätta ännu en straff i det viktiga slutskedet.

Bästa målskytt i THK blev Hugo Johansson med 7 mål. För fyra mål stod Hampus Dahlqvist och Hannes Högström. Tremålsskyttar blev Albin Henriksson, Alvin Sirén och Albin Rosén.

Nästa match spelar THK hemma mot HK Drott nu i helgen.