August Elmberg lämnar Torslanda HK

Publicerad 2019-03-25 17:16

THK:s utmärkte målvakt August Elmberg kommer efter sommaren att påbörja ett nytt jobb uppe i Stockholm. Han avslutar därmed en period på hittills sammanlagt 15 säsonger i Torslanda HK.

August, 26 år, uppväxt i Torslanda började med handboll i THK när han skulle fylla 8 år. Efter pojkåren kom han som junior till Warta, som då låg i Allsvenskan. Han har även hunnit med en säsong i Fyllingen i norska Bergen innan han 2014 var tillbaka i THK, där han 2017 var med om att föra klubben upp till Allsvenskan.

På min fråga, vad som varit den största upplevelsen under hans år i klubben, så svarar han just avancemanget till Allsvenskan - när vi fick avgöra i Torslandahallen inför hemmapubliken med guldhattarna på.

Personer, som betytt mycket för August runt handbollen, är vaktmästarparet Birgitta och Lasse samt även materialaren Ralf, som funnits med i hallen under alla åren.

Vi kommer även in på beachhanbollen som August är engagerad i. Vi kom ju senast fyra i VM-turneringen i Ryssland, påpekar han, och i sommar väntar EM i Polen med nya utmaningar.

August, med bägge fötterna på jorden, ser fram emot jobbet i Stockholm. Han kommer att sakna alla kompisarna i Göteborg och tycker att det känts som ett privilegium för honom att under alla år fått representera klubben, där han trivts förträffligt. Kanske jag dyker upp igen och att vi då ses på nytt, det är ju inte helt omöjligt, avslutar han med ett leende.

Vi tackar August, som har varit något av en förgrundsfigur att se upp till under åren i THK. Han har betytt mycket för klubben, både i och utanför planen.

Ett stort lycka till August!

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub