Damernas chans lever efter bortavinst

Publicerad 2019-03-04 11:54

THK gjorde en stark insats borta mot Spårvägen i lördags och vann med 25–29 efter att ha haft ledningen i stort sett hela matchen. Vinsten innebär, när två omgångar återstår, att THK har en ytterst liten chans att klara en kvalplats. Man är helt beroende av andra lag plus att man måste vinna sina egna matcher.

THK kom igång bra och tog en knapp ledning med 3–5 efter tio minuter. Fortsättningen av halvleken blev väldigt jämn. Enda gången Spårvägen hade ledningen var när man hade 9–8 efter 20 minuter. I slutet av halvleken ryckte THK ifrån med några bollar och man avslutade halvleken med att gå från 11–13 till 12–16 de sista fem minuterna. En riktigt bra första halvlek av THK.

THK fortsatte in i andra halvlek med ett vägvinnande spel och hade en ledning som pendlade mellan fyra och fem mål upp. 18–22 stod det i mitten av halvleken. THK kontrollerade här matchen även om hemmalaget kom något mål närmare. 22–27 stod det när fem minuter återstod av matchen och THK höll säkert avståndet hela vägen.

Tränaren Christopher Moen framhöll att det framförallt var en laginsats, med ett väl fungerande försvarsspel och med Alexandra Castegren som säker sista utpost.

Som sagt så hänger THK:s fortsatta existens i allsvenskan på en skör tråd men vi håller tummarna för att det kan gå.

Bästa THK-skytt blev Lina Barksten med sex fullträffar. Anna Boström och Annie Toft kom upp i fem mål och Kajsa Jonason gjorde tre.

Nästa match spelar damerna borta mot Drott kommande helg.

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub