Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Damernas chans lever efter bortavinst

Publicerad 2019-03-04 11:54

THK gjorde en stark insats borta mot Spårvägen i lördags och vann med 25–29 efter att ha haft ledningen i stort sett hela matchen. Vinsten innebär, när två omgångar återstår, att THK har en ytterst liten chans att klara en kvalplats. Man är helt beroende av andra lag plus att man måste vinna sina egna matcher.

THK kom igång bra och tog en knapp ledning med 3–5 efter tio minuter. Fortsättningen av halvleken blev väldigt jämn. Enda gången Spårvägen hade ledningen var när man hade 9–8 efter 20 minuter. I slutet av halvleken ryckte THK ifrån med några bollar och man avslutade halvleken med att gå från 11–13 till 12–16 de sista fem minuterna. En riktigt bra första halvlek av THK.

THK fortsatte in i andra halvlek med ett vägvinnande spel och hade en ledning som pendlade mellan fyra och fem mål upp. 18–22 stod det i mitten av halvleken. THK kontrollerade här matchen även om hemmalaget kom något mål närmare. 22–27 stod det när fem minuter återstod av matchen och THK höll säkert avståndet hela vägen.

Tränaren Christopher Moen framhöll att det framförallt var en laginsats, med ett väl fungerande försvarsspel och med Alexandra Castegren som säker sista utpost.

Som sagt så hänger THK:s fortsatta existens i allsvenskan på en skör tråd men vi håller tummarna för att det kan gå.

Bästa THK-skytt blev Lina Barksten med sex fullträffar. Anna Boström och Annie Toft kom upp i fem mål och Kajsa Jonason gjorde tre.

Nästa match spelar damerna borta mot Drott kommande helg.