Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Första förlusten för THK-damerna mot Alingsås

Publicerad 2022-11-30 18:16

Åtta raka matcher hade THK klarat, utan att notera något nederlag, innan det var dags för matchen borta mot Alingsås HK föregående helg. Slutresultatet blev 22-17 i hemmafavör.

THK fick en riktig smakstart och gick upp till en 0-3 ledning. Sedan blev det totalt tvärstopp för THK. Alingsås kunde göra sju raka mål, fram till 7-3, efter arton minuter. Vilken start för THK. Det blev tungt för THK att jaga ifatt. Man hämtade sig dock och kunde nå 8-6 underläge efter tjugofyra minuter. THK höll avståndet och låg under med tre bollar när man gick till halvtidsvila. Alingsås pausledning var 11-8.

Hemmalaget höll sin leding. THK kom som närmast upp till ett två målsunderläge när drygt fyrtio minuter hade spelats. Runt 50:e minuten hade Alingsås ryckt till sig en sexmålsledning och gick upp till 20-14 och avgjorde därmed matchen. THK kunde på slutet minska avståndet något och förlorade matchen med fem bollar.

THK:s bästa målskytt blev Emma Dano med fyra mål. Tre mål vardera gjorde Annica Smidje, Maja Cedergren och Elin Källqvist. För två mål svarade Filippa Söderberg och Matilda Sandberg.

I nästa match, som spelas hemma nu i helgen, möter THK HK Drott.