Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Herrarna föll i målrik match

Publicerad 2019-01-21 12:11

THK mötte i lördags Rimbo HK Roslagen borta och förlorade till slut med klara 40–34, vilket visade sig vara exakt samma resultat som THK vann med i uppgörelsen i höstas i sin hemmahall.

Lagen följdes åt stora delar av första halvlek. THK hade 15–15 en bra bit in i första halvlek. I det skedet gick Rimbo ifrån till 18–15 som blev till 20-17 när lagen gick till halvtidsvila. THK hade problem med försvarsspelet då man inte riktigt fick grepp på Rimbos framfart.

Rimbo hade ledningen men THK höll avståndet till hemmalaget in i andra halvlek. Det var först i mitten på halvleken som upplänningarna tog ett stadigare grepp om matchen. THK var dock så nära som 34–32 när dryga fem minuter återstod. Rimbo tog i det läget timeout och det gjorde tydligen susen. Under de avslutande minuterna ryckte man ifrån ordentligt för att sedan vinna med sex bollar. THK kom inte upp riktigt i den nivå som hade behövts för att matcha ett offensivt Rimbo. Man lyckades inte stoppa hemmalagets storskytt Endrit Abdullahi som satte tolv mål.

THK:s bästa skyttar blev Joseph Helgesson och Henrik Dahlberg, båda med sju mål. Sebastian Wiik och William Ring gjorde vardera sex.

William fick priset som matchens lirare i THK. Carl Lindqvist kom upp i fem mål.

Nästa match för herrarna spelas hemma nu i helgen mot RP IF Linköping.