Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Herrarna räckte inte hela vägen

Publicerad 2019-03-04 11:55

THK föll i lördagens hemmamöte mot HK Aranäs, med 24–30, sedan man drabbats av måltorka efter tio minuter. Det blev tvärstopp och gästerna kunde gå ifrån och skapa en marginal. Inte minst Aranäs målvakt Daniel Bergqvist storspelade.

Första halvlek började jämnt. Ganska snabbt tog dock Aranäs kommandot och från 5:e minuten till 16:e gick gästerna från 2–3 till 3–8. THK var med andra ord mållösa i nästan 12 minuter. THK hade hamnat i ett rejält underläge mot ett betydligt hetare Aranäs, som inte minst försvarsmässigt agerade starkt. THK försökte närma sig Aranäs men lyckades inte. I 20:e minuten ledde gästerna med sju bollar och i halvtid med sex. Ställningen var då 9–15.

Andra halvlek startade med att THK efter fem minuter började knappa in på aranäsledningen. Tre raka mål förde laget upp till 13–16, med chans till ytterligare reducering. Aranäs svarade med två snabba mål och THK tappade lite av kontakten med gästerna. THK kom på nytt något närmare när man nådde 20–22 efter ett klart bättre spel. Det hade då gått 40 minuter. Skulle THK nu kunna komma ännu närmare? THK hade 21–23 men efter ett tekniskt fel kunde Aranäs öka till 21–24. THK gav sig inte. Man hade 24–26, med fem minuter kvar, men orkade inte komma längre. Aranäs kunde lätt kontrollera slutminuterna med några enkla mål.

Tre matcher återstår nu och THK ligger på åttonde plats, med fyra poäng och bättre målskillnad över nedre kvalstrecket.

Joseph Helgesson blev sexmålsskytt. William Ring gjorde fem och för fyra mål svarade Joseph Davis.

Nästa match spelar herrarna borta i slutet av veckan mot LIF Lindesberg.