Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Herrarna tog poäng av serieledaren

Publicerad 2019-01-15 10:26

THK var så nära att inför storpublik vinna returmatchen mot HK Varberg hemma i lördags. Matchen slutade 26–26. Det blev en halv revansch efter storförlusten man råkade ut för i förra mötet mot hallänningarna. THK bröt därmed Varbergs vinstrad på tio raka matcher.

Varberg kom bäst igång och gick upp till en tremålsledning efter tio minuter. THK låg under med 5–7, när halva halvleken gått, och gästerna höll avståndet på tre fyra bollar under större delen av första halvlek. I slutet av densamma kröp THK närmare när man gick från underläge 8–12 till 11–13, som också blev halvtidssiffror. THK lyckades förhindra att Varberg ryckte ifrån vilket skedde senast lagen möttes.

Inledningen av andra halvlek såg något oroväckande ut, när gästerna inledde med två raka mål, men THK släppte inte greppet. Fem minuter in på halvleken stod det 14–16 efter två viktiga hemmamål. När en kvart återstod kunde THK via 18–21 närma sig mer och mer. Man kvitterade i 47:e minuten och i den 51:a tog man för första gången ledningen i matchen med 23–22. Varberg kvitterade och THK tog timeout men kunde inte sätta vinstbollen. Det blev ett mycket spännande slut inför en jublande publik. THK gjorde en riktigt stark insats, inte minst de sista tio minuterna.

Henrik Dahlberg kom upp i sex mål. Tre av målen var THK:s avslutande fullträffar. Joseph Helgesson blev också sexmålsskytt. Carl Lindqvist gjorde fyra mål och William Ring tre.

THK:s kommande match spelas borta mot Rimbo HK Roslagen nu till helgen.