Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Herrarna vann sensationellt över serieledaren

Publicerad 2021-02-20 11:00

Vilken match THK gjorde mot serieettan Hammarby IF HK hemma i onsdags. Första halvlek var magnifik. Trots att Hammarby närmade sig i andra så stod THK pall och vann till slut den spännande matchen med 28-23.

THK öppnade matchen strålande och tog ledningen med 4-0 efter fem minuter. Efter nio minuter gjorde Hammarby sitt första mål och det gick ända fram till 15 minuter innan gästerna satte sitt andra mål. Det mesta stämde för THK, som ångade på, och när 20 minuter hade gått stod det 10-3. Rex Radermacher i THK storspelade i målet och framåt fungerade det nästan helt perfekt. THK, med utmärkt försvarsspel, höll avståndet halvleken ut. Hammarby kom inte närmare och ledningen för THK i paus var 15-7. En av THK:s bättre halvlekar på länge där man spelade med stort självförtroende. Hammarby däremot stod inte riktigt att känna igen. Åtta måls ledning i paus mot Hammarby. Hur långt skulle det räcka? Nu gällde det för THK att hålla trycket uppe och att försvaret kunde fortsätta att prestera.
Det började inte bra i andra halvlek för THK som tappade till 15-10 på fyra minuter och det blev oroligt i THK-leden. THK kunde reducera men hade tappat 1-5 när 37 minuter spelats och ställningen var då 16-12. Spelet stod och vägde och i 45:e hade Hammarby kommit något närmare och då var siffrorna 19-16. Halva halvleken var kvar. Skulle THK kunna stå emot? THK höll emot även om det blivit nervösare när man såg att försprånget krympte. Hammarby hade fått igång sitt spel och Linus Berg i Hammarby-målet började få träff på THK:s skytte. Rex Radermacher gjorde här ett par viktiga räddningar och Hammarby blev något mera tveksamma. Ledningen var nere på 22-20 med åtta minuter kvar men där kunde THK göra ett par viktiga mål och avslutade sedan starkt för att vinna med fem bollar. En fin avslutning av THK och som helhet en suverän laginsats. THK ligger kvar på sin åttonde plats.

Bästa målskyttar blev Hampus Dahlqvist och Hugo Stuivers med sex mål var. Joseph Helgesson och Hugo Johansson gjorde vardera fyra. Nicola Stojcevski och Gunnar Bodin stod för tre.

Nästa match spelas, nu på lördag, borta mot Skånela IF.