Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Sekunddrama när damerna vann över Hellton

Publicerad 2019-02-25 16:10

Vilken ytterst spännande avslutning vi fick uppleva i THK:s hemmamatch i lördags mot IF Hellton. Matchen slutade 28–27 sedan Annie Toft satt segermålet, när två sekunder återstod. Vinsten innebär att chansen fortfarande finns att rädda kontraktet, närmast genom kval.

THK fick en mardrömsstart när Hellton på sex minuter gick upp till en ledning med 1–5. THK lyckades minimera de tekniska felen i början och kunde ta sig tillbaka in i matchen. Efter tio minuter hade man kvitterat till 5–5. Lagen följdes sedan åt fram till 10–10 då THK, som fått ordning på sitt spel, kunde rycka ifrån ordentligt. Man gick från 12–11 till 16–11 på dryga sju minuter och det flöt fint både försvars- och anfallsmässigt. Hellton reducerade i halvlekens slutminut och fastställde halvtidsresultatet till 16–12.

THK behöll sin ledning in i andra halvlek. Man hade 19–15 knappt tio minuter in på halvleken. Här började Hellton få igång sitt spel och man började knappa in på THK:s till synes klara ledning. I den 40:e minuten hade avståndet krympt till 21–18. THK kunde svara med tre raka mål. Med tio minuter kvar kom Hellton tillbaka ännu en gång och det med besked. På ett par minuter hade man reducerat till 24–22 mot ett THK som började darra. I 54:e minuten missade THK en straff vid 25–24 och i anfallet efteråt kunde Hellton gå upp till lika. Upplösningen blev en riktig nagelbitare. Hellton tog ledningen i 57:e med 26–27 men THK kunde kvittera och trots en utvisning på halsen kunde man, i matchens slutsekund, sätta den så oerhört viktiga segerbollen.

Med tre matcher kvar har THK en liten chans att klara sig kvar men då måste det mesta stämma …

Bästa målskytt i THK blev Anna Boström med sex mål. Hon fick också priset som matchens lirare i THK. Annie Toft gjorde fem och Lina Barksten fyra mål.

Damerna möter i sin nästa match Spårvägens HF borta nu till helgen.