Stark avslutning av damerna

Publicerad 2019-03-18 13:28

THK, som efter omgången innan tappat chansen till förnyat kontrakt, avslutade på ett bra sätt i hemmamatchen i lördags med att spela oavgjort mot ett av topplagen, Eskilstuna GUIF. 27–27 slutade drabbningen sedan THK varit i ledning under större delen av matchen.

Hemmalaget inledde riktigt bra och gick från 3–0 upp till en ledning på 6–2 efter tio minuter. GUIF kom allt närmare och med fem minuter kvar av halvleken hade man kvitterat till 11–11. Lagen följdes sedan åt målmässigt fram till pausvilan utan att THK varit i underläge. 13–13 visade tavlan inför pausvilan. THK:s första halvlek var klart godkänd och någon form av uppgivenhet kunde man verkligen inte se.

GUIF hade fått kontakt och några minuter in på andra gick man också upp i ledning med 14–15. Nu var man lite orolig för att THK skulle tappa men så blev inte fallet. GUIF hade en uddamålsledning vid ett par tillfällen men THK, med ett bra försvarsspel, stod upp på bästa sätt. Hemmalaget kunde ta ledningen och när halva andra halvlek gått stod det 22–20. THK hade 23–20 innan GUIF kom tillbaka efter en timeout. THK ryckte än en gång till 24–21 då det återstod åtta minuter. Slutet blev spännande. GUIF, med tre raka mål, kom upp till 25–25 med fyra minuter kvar och det stod och vägde. THK hade 27–26 men GUIF lyckades kvittera i slutminuten sedan THK drabbats av en utvisning.

Bästa målskytt blev Isabelle Svahn, matchens lirare i THK, med åtta mål. Lina Barksten gjorde sex och tremålsskyttar blev Sophie Ogrelius, Moa Solefors och Annie Toft.

En riktigt stark prestation av THK, som höll spelet uppe och aldrig vek ner sig trots att man redan förlorat sin allsvenska plats.

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub