Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Stark avslutning av damerna

Publicerad 2019-03-18 13:28

THK, som efter omgången innan tappat chansen till förnyat kontrakt, avslutade på ett bra sätt i hemmamatchen i lördags med att spela oavgjort mot ett av topplagen, Eskilstuna GUIF. 27–27 slutade drabbningen sedan THK varit i ledning under större delen av matchen.

Hemmalaget inledde riktigt bra och gick från 3–0 upp till en ledning på 6–2 efter tio minuter. GUIF kom allt närmare och med fem minuter kvar av halvleken hade man kvitterat till 11–11. Lagen följdes sedan åt målmässigt fram till pausvilan utan att THK varit i underläge. 13–13 visade tavlan inför pausvilan. THK:s första halvlek var klart godkänd och någon form av uppgivenhet kunde man verkligen inte se.

GUIF hade fått kontakt och några minuter in på andra gick man också upp i ledning med 14–15. Nu var man lite orolig för att THK skulle tappa men så blev inte fallet. GUIF hade en uddamålsledning vid ett par tillfällen men THK, med ett bra försvarsspel, stod upp på bästa sätt. Hemmalaget kunde ta ledningen och när halva andra halvlek gått stod det 22–20. THK hade 23–20 innan GUIF kom tillbaka efter en timeout. THK ryckte än en gång till 24–21 då det återstod åtta minuter. Slutet blev spännande. GUIF, med tre raka mål, kom upp till 25–25 med fyra minuter kvar och det stod och vägde. THK hade 27–26 men GUIF lyckades kvittera i slutminuten sedan THK drabbats av en utvisning.

Bästa målskytt blev Isabelle Svahn, matchens lirare i THK, med åtta mål. Lina Barksten gjorde sex och tremålsskyttar blev Sophie Ogrelius, Moa Solefors och Annie Toft.

En riktigt stark prestation av THK, som höll spelet uppe och aldrig vek ner sig trots att man redan förlorat sin allsvenska plats.

Janne Rydehn

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md sponsorer och medlemserbjudanden
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hope logo
Md ampiro logo black
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub