Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Stabila damer tog tredje raka

Publicerad 2017-02-06 13:04

THK tog en fin skalp hemma i lördags mot GT Söder genom att vinna med 26-21.

Bortsett från en jämn start var man i ledning med 5-4 från 12:e minuten, en ledning man sedan aldrig släppte. THK-spelet stämde inte första kvarten. Försvaret höll uppe THK och sista kvarten blev bättre. THK gick upp till 9-5, hade 10-6 och 13-9. Sista fem minuterna kom Söder starkt tillbaka och kunde göra tre raka mål. THK kunde gå till ledningen i paus med 14-12 sedan Isabelle Svahn satte sista bollen i slutsekunden.

THK inledde målskyttet i andra halvlek med två raka och kunde efter lite tveksamhet, via 16-14, gå fram till 20-15 när hälften av andra halvlek var spelad. Mycket av anledningen till THK:s framfart i andra halvlek berodde på det stabila försvarsspelet. Söder var inget hot mot THK som ledde med 24-18 fem minuter kvar. Fem bollar upp blev det till slut för THK efter en väl genomförd match.

Emma Johnson i målet var pålitlig som vanligt. Isabelle Svahn var utmärkt och blev också bästa målskytt med sju fullträffar. Moa Solefors, mycket nyttig, fick priset som matchens lirare i THK. Sophie Ogrelius härliga lobbar ställde till det för motståndarkeepern. Hon kom upp i sex mål. Amanda Björndahl, som fick till det i andra halvlek, gjorde fem. Elisabeth Frisk satte fyra säkra mål.

Nästa match spelas borta mot RP IF Linköping kommande helg.