Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-herrarna föll mot serieledaren

Publicerad 2022-11-08 17:59

THK lyckades inte bryta förlustsviten i matchen mot serieettan HF Karlskrona borta den gångna helgen. Trots en på många sätt kämpastark insats fick man inkassera ännu en förlustmatch. 32-25 vann hemmalaget med.

Matchen inleddes jämnt fram till 4-4 då hemmalaget, med tre mål, gick till 7-4 efter tio minuter. THK kunde närma sig något och hade 7-6 efter en kvart. Här visade Karlskrona styrka och man kunde rycka ifrån fram till 12-7. THK kunde inte svara och hemmalaget kunde helt säkert hålla avståndet på fem bollar fram till 16-11, då halvtidssignalen gick.

I starten på andra halvlek kunde THK närma sig något. Man hade 17-13 och var lite på gång. Karlskrona släppte dock inte THK så mycket närmare men THK kom ändå upp till 23-21 i 43:e minuten. THK hade också 25-23 underläge i 48:e. I 50:e minuten och ett par minuter framåt kunde Karlskrona, med ett par snabba mål, helt avgöra matchen och gå fram till en säker seger med till slut sju måls övervikt.

Bäste målskytt i THK blev Gunnar Bodin med sju mål. Hannes Högström stod för fyra mål. Alvin Sirén gjorde tre. Edvin Gustavsson, Erik Forsmark och Pelle Arnewid gjorde alla två mål var.

THK spelar sin nästa match hemma och möter då AIK.