HS
Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Säker bortaseger för herrarna

Publicerad 2019-09-23 17:58

THK lyckades, efter en något blandad start, få igång sitt snabba spel och man kunde efter en stark avslutning koppla greppet och vinna med 26–30 i bortamötet mot Tyresö Handboll i lördags.

Inledningen var jämn. Efter att THK gjort första målet följdes lagen åt med en liten fördel hemmalaget. Efter att Tyresö gått upp till 7–4 efter tio minuter kom THK ordentligt igång och kunde med fyra raka ta över ledningen med 7–8. Det var sedan jämnt så gott som halvleken ut. Tyresö kunde i slutminuten av första halvlek gå fram till 15–13, som blev paussiffrorna.

Hemmalaget gick i inledningen av andra halvlek fram till 18–15. Efter knappt tio minuter var man för första gången uppe i en fyramålsledning med siffrorna 20–16. THK höll sedan avståndet fram till 45:e minuten. Då kom vändningen för THK. Man gick från underläge 22–18 till 22–22 på sex minuter. Med tio minuter kvar tog man ledningen och kunde sedan avsluta med 3–7 på ett övertygande sätt till en fyramålsvinst.

Nye tränaren Hamed Khazrai var mycket nöjd med laginsatsen och menade att det här kommer att bli bättre och bättre. – Vi kommer alltmer och redan idag fungerade det riktigt bra.

William Ring blev bäste målskytt med sex fullträffar. Fyra mål gjorde Hampus Dahlqvist och William Höghielm och tremålsskyttar blev Joseph Helgesson och Charles Eliasson.

Kommande match, även den borta, blir det intressanta derbyt mot Kärra senare i denna vecka.