HS
Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Viktig vinst för THK i hemmapremiären mot Drott

Publicerad 2023-09-27 21:11

THK kom fint tillbaka efter den inledande bortaförlusten mot OV Helsingborg. I mötet mot HK Drott Halmstad var det jämnt men THK släppte aldrig ledningen och vann till slut med 30-28.

THK fick en fin start och kunde gå fram till 5-2 efter sex minuter. En utvisning, som drabbade THK, gav Drott chansen att krypa närmare och gästerna kunde göra tre raka mål till 5-5. THK ryckte på nytt ifrån till 10-7 efter en dryg kvart. Drott kom lite närmare och hade ett avstånd på två tre bollar halvleken ut. 14-11 visade resultattavlan när första halvlek tog slut.

THK inledde andra halvlek på ett stabilt sätt. Man höll sin två- till tremålsledning fram till 40:e minuten, då det stod 20-18. Drott kom här lite närmare då det stod 20-19 och 21-20. THK ryckte på nytt och gick upp till 24-21. Matchen var tillbaka till det tidigare läget. Drott kom inte ifatt trots tappra försök men det blev dock något spännande de sista fem minuterna. Drott hade reducerat till 28-27 i 56:e. Gästerna hade fördel av boll men lyckades inte kvittera. THK kunde i stället, med två raka mål i slutminuterna, avgöra matchen. 30-28 slutade drabbningen.

Hugo Johansson blev matchens lirare i THK och även bäste målskytt med sju mål. Fyramålsskyttar blev Axel Stjernberg, Felix Fogelholm och Alex Sundbäck. Tre mål noterades på Anton Hedberg och Alvin Sirén.

Nästa match spelar THK borta i helgen och möter då Skånela IF.