Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

AMO för svåra för THK-herrrarna

Publicerad 2023-03-08 10:03

THK mötte övermäktigt motstånd i bortamatchen förra fredagen, när man mötte serieledaren AMO HK. Hemmalaget kopplade ett tidigt grepp och vann till slut med 33-22.

Matchen inleddes jämnt. THK hade 4-4 efter tio minuter. När kvarten spelats stod det 7-6 men här ryckte AMO till sig en ledning fram till 12-6, efter fem raka fullträffar. AMO hade ökat tempot och THK hängde inte med. THK kom tillbaka något men AMO slog inte av på takten och utökade sin ledning ytterligare med ett par bollar fram till pausvilan. Tavlan visade då 17-9.

THK började andra halvleken bra med två mål fram till 17-11. Lagen växlade mål och 19-15 stod det när 40 minuter spelats. THK hade närmat sig något men AMO släppte inte THK längre än så. Hemmalaget utökade istället avståndet de sista tio minuterna till 29-21 i 55:e minuten. Till slut blev det en mycket klar seger med elva bollar.

Bästa målskytt i THK blev Alvin Sirén med fem mål. Fyra mål var gjorde Alvin Rosén och Gunnar Bodin. För två mål stod Alex Sundbäck, Alexander Palmquist och Hugo Johansson.

Två matcher återstår nu i serien och THK, på nedre kvalplats, har att närmast möta IFK Karlskrona hemma och till sist Vinslövs HK borta.