Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Förlust för herrarna inför en rafflande slutomgång

Publicerad 2024-03-13 09:51

THK är, före sista omgången i handbollsallsvenskan, inblandad i den täta bottenstriden tillsammans med flera andra lag. Det skiljer bara någon poäng mellan lagen så målskillnaden kan mycket väl avgöra placeringen. I senaste matchen föll THK borta mot Västerås Irsta HF med 28-22.

THK kom i underläge efter fem minuter, då Västerås gick fram till en ledning med 3-1. 5-2 stod det, när tio minuter gått. Här närmade sig THK, som kunde kvittera till 6-6 i 20:e minuten och även ta ledningen med 6-7. Matchen hade jämnat ut sig och lagen följdes åt fram till pausvilan. 9-9 i 27:e blev till 11-10 innan halvleken var slut.

THK kvitterade direkt i inledningen av andra. Västerås ryckte sedan ifrån till 15-11, med fyra raka mål, och hade fått ett klart övertag bara fem minuter in på halvleken. Västerås utökade sin ledning till 18-13 efter 40 minuter och hade tagit greppet om matchen. THK försökte men Västerås fortsatte att öka på sin ledning. Hemmalaget gick ifrån ytterligare och när femtio minuter gått visade tavlan 23-15. Västerås höll sin klara ledning på sju åtta bollar och kunde till slut vinna med 28-22 efter två avslutande mål av THK.

Bäste målskytt i THK blev Hampus Dahlqvist med fem mål. Felix Fogelholm gjorde fyra. Tremålsskyttar, tre stycken, var Axel Stjernberg, Linus Andersson och Gunnar Bodin.

THK avslutar det spännande seriespelet hemma mot Skånela IF tisdagen 26 mars.