Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Förtydligande om kval för seniorlag

Publicerad 2023-03-01 10:15
Grunden för beslutet att inte kvala uppåt med damlaget är ekonomiskt och måste fattas inom 24 timmar efter avgjord serie.

Grunden för beslutet att inte kvala uppåt med damlaget är ekonomiskt.

Vi kan inte ta på oss ytterligare kostnader givet att vi går emot ett negativt ekonomiskt resultat. Att vi beslutade att det är Damlaget som inte kvalar beror enbart på att klubben måste bestämma sig för uppflyttning eller kval inom 24 timmar efter avslutad serie. Damernas serie avslutas 11 Mars. Herrarnas serie avslutas 24 Mars. Därför måste damernas beslut tas först. För att kunna fatta beslutet att spela i Allsvenskan med Damerna behöver vi säkerställa minst 700 000 i återkommande intäkter för kommande år för att ha en ekonomi i balans. För att ha en rättvis chans i allsvenskan behöver truppen kompletteras med spelare och tränare med allsvensk erfarenhet. Det driver ytterligare kostnader och är utmanande att hitta. Vi uppfattar inte det som realistiskt att säkerställa den finansieringen tills dess att beslutet måste fattas.

Vi förstår att detta skapar frustration och besvikelse hos spelarna. Vi vill ha en stor andel, mer än 50%, egna produkter i våra A-lag. Våra yngre spelare och juniorer skall se A-lagen som förebilder och behöver bra förutsättningar för att ta steget och utvecklas som seniorspelare. Vi skall spela på den sportsliga nivån som vår handbollsutveckling av spelare och vår organisation tar oss. Vi vill att man skall kunna spela handboll hela livet i THK.

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md yohrs logo
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
Md tumleheds
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md ampiro logo black
Md 140610 stiftelsen dunross
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub