Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Klar derbyvinst för THK-damerna

Publicerad 2023-03-08 10:03

I näst sista seriematchen mötte THK IK Baltichov hemma och vann en säker seger. THK kopplade ett grepp redan i första halvlek och tog en ny tvåpoängare med siffrorna 31-22.

Starten var jämn. 4-3 visade tavlan efter tio minuter. THK låg i knapp ledning fram till 15:e minuten då man gick upp till 7-4. THK spelade stabilt och kunde sakta men säkert öka på sin försprång. 9-5 stod det i 20:e minuten. THK:s försvar höll ihop riktigt bra och framåt fungerade det också. THK gick ifrån med några bollar till och paussiffrorna skrevs till 14-8.

THK fortsatte med en bra start i andra halvlek. 17-10 stod det i 38:e minuten och hemmalaget hade matchen under kontroll. I 45:e hade siffrorna ökat till 24-15 och Baltichov kunde inte komma tillbaka. THK avslutade med att hålla avståndet, som till slut blev nio bollar upp för hemmalaget. En gedigen seger för THK, som i långa stunder visade upp ett bra spel.

Johanna Einarsson utsågs till matchens lirare i THK. Johanna blev även matchens bästa målskytt med åtta fullträffar. Sara Larsson Fridman kom upp i fem mål. Fyramålsskyttar blev Julia Hellgren och Josefine Rudvall. För två mål svarade Annica Smidje.