Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Ny säker vinst för THK-damerna

Publicerad 2022-11-08 17:58

THK är fortfarande obesegrade efter sex omgångar. Man tog den fjärde raka segern senaste helgen borta mot VästeråsIrsta HF och ligger nu på andra plats. Vinstsiffrorna blev 14-24.

THK inledde övertygande och efter 1-1 gjorde man, efter en kvart, sex raka mål till 1-7. THK fortsatte att dominera. VästeråsIrsta hade svårt att hänga med och THK fortsatte att öka på sin ledning. Hemmalaget kunde i första halvleken avsluta med två mål och kom lite närmare. Halvtidssiffrorna skrevs till 5-10.

Efter att VästeråsIrsta gjort första målet i andra kunde THK utöka med fyra raka fullträffar till 6-14 och befästa sin klara ledning. I 45:e minuten stod det 10-17. THK släppte inte VästeråsIrsta närmare. Åtta bollar skilde lagen åt när femtio minuter spelats. THK kunde avsluta utan bekymmer. När slutsignalen ljöd hade THK tio bollar upp.

Bästa målskytt i THK blev Filippa Söderberg, med åtta mål. Matilda Sandberg blev femmålsskytt och för tre mål svarade Emma Dano.

THK spelar sin nästa match hemma nu till helgen mot HK Malmö.