Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Ny seger för THK-damerna

Publicerad 2023-03-01 09:58

THK förlänger sin vinstrad och vann nu senast med klara siffror borta mot Kv.IK Sport. Siffrorna blev 24-32 och man är, med två matcher kvar, med och slåss om topplaceringarna.

Efter en jämn start med 4-5 när tio minuter gått ryckte THK till sig en ledning med 6-10. THK fortsatte hålla avståndet till Sport och när tjugo minuter spelats stod det 8-12. THK gick i slutet på halvleken ifrån med en större ledning och hade när halvtidssignalen gick ökat på till 11-19 efter riktigt bra spel.

THK höll i stort ställningarna in i andra halvlek. Sport kom närmare och hade 16-22 i 40:e minuten. Hemmalaget hade som bäst ett underläge med tre bollar innan THK kunde rycka loss igen och gå från 20-23 i 47:e till 20-29 på tio minuter. Till slut blev segersiffrorna åtta bollar upp för THK, som avslutade på ett bra sätt.

Bästa målskytt i THK blev Sara Larsson Fridman med sju fullträffar. Sex mål gjorde Stina Tengberg och för fyra mål svarade Josefine Rudvall, Johanna Einarsson och Maja Cedergren. Tremålsskytt blev Annica Smidje och två gjorde Matilda Sandberg.

I kommande match möter THK Baltichov hemma i helgen.