Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Ny viktig vinst för THK-herrarna

Publicerad 2024-03-07 19:11

THK tog två säkra poäng mot LIF Lindesberg i förra helgens hemmamatch. Man ligger nu en bit ovanför negativa kvalstrecket, när två omgångar återstår. THK-segern skrevs till 25-22.

THK fick en fin start och ledde med 4-1 efter tio minuter. Man utökade avståndet till 6-2 kvarten spelad. THK-spelet fungerade riktigt bra och hemmalaget höll marginalen på tre fyra bollar fram till halvlekens slut. 12-8 i hemmafavör visade tavlan på.

Andra halvlek startade jämnt. Lindesberg närmade sig något fem minuter in på andra, då det stod 13-11. Lagen följdes åt målmässigt. 20-16 stod det efter 45 minuter. Lindesberg kom inte närmare än tre mål ifrån. 22-18 i 50:e blev till slut 25-22. THK-segern var aldrig hotad utan hemmalaget kunde spela av matchen på ett säkert sätt.

Fem sex lag är inblandade i den spännande slutstriden, när det är två matcher kvar. THK ligger på nionde plats.

Hugo Johansson utsågs till matchens lirare i THK. Bäste målskytt blev Hugo med fem mål. Fyra mål gjorde Gustav Hanssen, Felix Fogelholm och Hampus Dahlqvist. Linus Andersson stod för tre mål. THK spelar sin nästa match borta mot Västerås Irsta HF och avslutar hemma mot Skånela IF 26 mars.