Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Oavgjort i seriestarten för THK-herrarna

Publicerad 2024-09-11 22:57

THK inledde seriespelet hemma förra lördagen mot nyuppflyttade IK Lågan.

Matchen var mycket svängig och det skiftade ordentligt lagen emellan. 28-28 slutade den spännande fighten.

THK öppnade starkt och gick fram till 5-1 på sex minuter. Lågan hade svårt att skapa lägen och THK drog ifrån till 9-3 efter tolv spelade minuter. Skulle THK dra ifrån ytterligare? Lågan kunde runt 15:e minuten ta sig in alltmer i matchen. 10-7 visade tavlan när halva halvleken spelats. THK gick på nytt ifrån till 13-8 och hade en stadigt grepp om matchen. På nytt kom Lågan igen och i 23:e minuten stod det 13-11. THK ryckte ifrån, i slutet av halvleken. I halvtid ledde THK med 17-13.

THK höll sin tre till fyramålsledning fem minuter in på halvleken sedan började det hända saker. 19-16 stod det i 35:e minuten och därifrån gick Lågan fram till ledning 19-20 på drygt fem minuter. Vilken vändning. 20-22 stod det i 43:e minten. Från det läget kom THK ifatt och kunde åter ta ledningen i 49:e minuten. Lågan svarade och kvitterade till 24-24 i 53:e. Spänningen var på höjdpunkten i slutskedet. THK hade en boll upp i slutminuten men Lågan kvitterade och hade också sista chansen, som man brände.

28-28 blev slutresultatet.

Hugo Johansson utsågs till matchens lirare i THK.

Bäste målskytt i THK blev Alfred Tilly med sex mål. Hugo Johansson gjorde fem. För tre mål stod Alexander Palmquist, Gustav Hanssen och Linus Palmquist.