Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Revansch för THK-damerna mot S-hof

Publicerad 2022-12-19 11:58

THK lyckades besegra S-hof i returmötet men det satt hårt åt. Matchen svängde fram och tillbaka men THK höll sig kalla i slutet och kunde, med fyra raka mål, vända och vinna med 24-22.

Matchen inleddes med att THK tog ledningen med 3-0 mot ett S-hof som inte hade kommit igång. S-hof gick upp till 3-3 för att sedan öka till 4-9 på tio minuter. Det såg oroväckande ut. THK tog sig ändock tillbaka och hade 6-9 när 20 minuter spelats. THK fortsatte att knappa in och i 23:e stod det 8-10 och när signalen för halvtid ljöd hade THK gått upp till ledning med 12-11. Snacka om omkastningar i en och samma halvlek.

I andra halvlek jämnade det ut sig och inget av lagen gick ifrån med flera mål. THK hade ledningen i starten av andra halvlek men S-hof kom snabbt ifatt och kunde överta ledningen. THK kvitterade till 14-14 i 38:e minuten. S-hof kunde gå fram till en tvåmålsledning runt 40:e innan THK på nytt kunde minska avståndet. I 45:e visade tavlan 17-17. Det var jämnt fram till 50:e minuten då var ställningen 19-19. THK hade ett underläge på 20-22 när sju minuter återstod. Därifrån avgjorde man till en tvåmålsvinst med siffrorna 24-22.

Till matchens lirare utsågs Annica Smidje. THK:s bästa målskytt blev Sara Larsson Fridman. För tre fullträffar svarade Emma Dano, Josefine Rudvall, Mimmi Lundin, Annica Smidje och Maja Cedergren, som alla gjorde tre mål var.

Efter tolv omgångar ligger THK på en positiv kvalplats, två poäng efter ledande Alingsås.