Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Rysare när THK-herrarna besegrade Rimbo

Publicerad 2023-01-10 16:45

Det blev stor dramatik i slutet av söndagens hemmamatch då THK vann över uppländska Rimbo HK Roslagen. 29-28 stannade vinstsiffrorna på sedan gästerna var nära att kvittera i sista anfallet.

Matchstarten var mycket jämn. Lagen bytte mål med varann. 7-8 ledde Rimbo med efter tio minuter. Inget av lagen hade större ledning än två mål. THK låg före efter tjugo spelade minuter med 12-11. I slutminuten av första halvlek tog Rimbo ledningen med 14-15 men THK kvitterade snabbt till 15-15, som blev halvtidssiffror.

THK kom bäst igång efter paus och hade i 38:e minuten ledningen med 19-16. Rimbo hängde med och hade ett underläge, med bara ett mål, när klockan visade på fyrtiofem minuter. Minuterna efteråt kunde Rimbo kvittera till 22-22. THK drog sedan ifrån med ett par bollar och hade 27-25 i 54:e. 29-26 var ställningen, när vi gick in i slutminuterna, och det mesta pekade på THK-vinst. Rimbo lyckades dock närma sig snabbt med två mål till 29-28 och hade även en chans till ytterligare ett mål men Johan Bergström i THK-målet räddade samtidigt som slutsignalen gick.

Johan Bergström blev utsedd som matchens lirare i THK. Bäste målskytt i THK blev Edvin Gustavsson med sex mål. Albin Henriksson gjorde fem. Gunnar Bodin och Erik Forsmark stod för fyra mål vardera och Hugo Johansson nätade tre gånger.

Närmast för THK står den viktiga bortamatchen mot AIK, som spelas i helgen.

Janne Rydehn

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md sponsorer och medlemserbjudanden
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hope logo
Md ampiro logo black
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub