Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Stor dramatik när herrarna uddamålsföll mot Kungälv

Publicerad 2020-02-10 09:39

THK förlorade den ytterst spännande drabbningen mot lokalkonkurrenten Kungälvs HK i hemmahallen förra lördagen. Trots en tvåmålsledning i slutet och utmärkt målvaktsspel kunde gästerna vända till en seger med 27-28.

THK inledde bra, gick fram till 3-1 men Kungälv svarade och efter sju minuter stod det 4-4. Gästerna ökade tempot och ryckte till 5-8. THK i sin tur kom igen bra och efter en kvart ledde Kungälv med en boll. Hayder Al-Khafadji i THK-kassen briljerade här med några fina räddningar. Fortsättningen av halvleken var jämn. 9-9 var ställningen efter spelade 20 minuter. Kungälv tillskansade sig ett lätt övertag och gick till 10-12. THK lyckades än en gång gå ifatt och även ta ledningen med 14-13 i 25:e minuten. Sista knappa fem minuterna blev händelserika. Hayder Al-Khafadji drog på sig en utvisning efter att Kungälv kvitterat och in kom Jonathan Christiansson mellan stolparna. Han lyckades med ett par kanonräddningar till publikens stora jubel och hålla ställningen 14-14, som blev paussiffrorna. Jonathan fick fortsatt chansen i målet efter paus och lagen följdes åt. THK gick fram till 16-14. Jonathan fortsatte att göra ett par fina ingripanden och THK var i ledning. 18-16 hade man i 40:e minuten efter bra spel. Kungälv höll avståndet på högst tre mål till THK:s fördel. 21-18 var ställningen i 46:e. Kungälv kom närmare och tio minuter före slutet hade Kungälv reducerat till 21-20. Sista tio minuterna blev intensiva. 24-24 var ställningen med sju minuter kvar och matchen stod och vägde. THK gjorde två snabba och fick tryck på Kungälv. Man hade 27-25 i 56:e och det såg lovande ut för THK. Kungälv var dock kallast i slutet och kunde med tre raka mål avgöra till 27-28 i sista spelminuten. Jobbigt för THK som hade behövt poängen och nu faller tillbaka under nedre kvalstrecket.

Bästa målskyttar i THK blev Simon Örtelind och Gunnar Bodin med vardera sex mål. William Höghielm blev femmålsskytt och Pontus Borgström gjorde tre.

Kommande match för herrarna spelas borta mot LIF Lindesberg nu till helgen.