Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-damerna slipper kval efter kanonvändning mot HB 78 Jönköping

Publicerad 2024-03-20 10:33

Helt fantastiskt av THK att vända ett fyramålsunderläge till klar vinst med sex och en halv minut kvar. Man kunde avsluta matchen mot HB 78 Jönköping med sju raka mål och vinna med 26-23.

Matchen startade jämnt, med flera missar från båda lagen. 6-4 ledde THK med efter en kvart. Spelet stabiliserades från bägge håll efter den målfattiga starten. HB 78 tog ledningen med 7-9 efter tjugo spelade minuter. THK tappade något av sitt spel och HB 78 kunde gå ifrån med några bollar. THK lyckades reducera till 10-12 innan första halvlek blåstes av.

Den så avgörande andra halvlek inleddes med ett mål av HB 78. THK kunde reducera och matchen var jämn. HB 78 kunde i 40:e minuten rycka till sig en ledning med 14-18 och THK hade problem. Skulle HB 78 gå ifrån? THK kom igen med några bollar och 16-18 visade tavlan efter spelade 45. THK hade svårt att sätta chanserna. HB 78 höll sin ledning intakt och THK kom inte närmare. Fram mot 50:e minuten var ställningen 18-21. Ett par minuter senare började det hända saker. 19-23 var ställningen i matchen, med drygt sex minuter kvar, och därifrån gjorde THK sju raka mål till 26-23. En otrolig, närmast osannolik, avslutning i säsongens sista omgång och som räddade THK från att behöva kvala.

Ebba Hanssen blev utsedd till matchens lirare i THK. Hon blev dessutom bästa målskytt med sex mål. Felicia Samoud gjorde fyra mål. För tre mål stod Kajsa Svensson. Tvåmålsskyttar blev Sofia Alverå, Flora Blomqvist, Amalia Andreasson, Julia Hellgren och Wilma Hansson.