Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-damerna vann toppmatchen mot Alingsås

Publicerad 2023-01-17 22:49

I lördagens tidiga seriefinal hemma mot Alingsås HK kunde THK plocka två viktiga poäng. Matchen svängde fram och tillbaka. THK kunde avgöra till slut och vinstsiffrorna blev 19-17.

Inledningen blev en mardröm för THK, som kunde göra sitt första mål först efter tretton minuter och då reducera till 1-3. THK kunde efter hand jobba sig in i matchen, som var mycket målsnål. 2-6 var ställningen efter tjugo spelade. Sista fem minuterna på halvleken kom THK allt närmare, då man kunde gå från 3-8 till 7-8 de sista fem minuterna av första halvlek.

Alingsås låg i ledning fram till 37:e minuten när THK kunde kvittera till 10-10. THK kom nu igång ordentligt och tog över. Man gick från 13-12 till 17-12 fram till 50:e minuten och hade greppet. Alingsås svarade och kunde reducera till 17-15, när sex minuter återstod. Efter två Alingsåsmål och en minut kvar var ställningen 18-17. När endast fyra sekunder var kvar kunde Josefine Rudvall säkra THK:s vinst i den mycket spännande upplösningen.

Bästa målskytt i THK blev Hanna Einersson med fem fullträffar. Matilda Sandberg och Josefine Rudvall gjorde tre var och för två mål svarade Annica Smidje, Maja Cedergren och Sara Larsson Fridman.

THK spelar sin nästa match hemma mot H43 Lund nu till helgen.