Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-herrarna inledde med seger i slutkvalet

Publicerad 2023-04-11 12:54

THK fick en smakstart i kampen för att bibehålla sin allsvenska status. I mötet borta mot Täby HBK vann man med 28-38. Först till två segrar gäller. Kommande match spelar THK hemma och även den tredje spelas i Torslanda, ifall man har tagit en seger var.

Efter en jämn start kunde lagen följas åt. Täby hade en knapp ledning med 5-4 efter tio minuter. 7-7 stod det efter en kvart. Runt 20:e minuten var THK uppe i en knapp ledning. THK gick ifrån med några bollar och i 22:a hade man en tremålsledning. THK släppte inte det grepp man hade tillskansat sig och när man närmade sig paus hade försprånget utökats till fem bollar. 13-18 stannade halvtidssiffrorna på.

THK höll avståndet på fem bollar fram till 37:e minuten då man, med några raka mål, gick från 15-19 till 15-23 på sex minuter. Där avgjorde man matchen. Täby hade inget att sätta emot och i 43:e var THK uppe i en tiomålsledning och resultattavlan visade då 16-26. THK höll sin klara ledning matchen ut.

Ett tag hade THK-ledningen vuxit till tolv bollar. Till slut vann THK med en marginal på tio bollar efter en mycket väl genomförd match.

Närmast, nu i helgen, möts lagen i Torslandahallen och då THK kan avgöra.

Bästa målskyttar i matchen blev Hampus Dahlqvist och Gunnar Bodin med vardera fem mål. Fyra mål gjorde Albin Rosén, Alex Sundbäck, Alvin Sirén och Gustav Hanssen. Tremålsskytt blev Albin Henriksson.