Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Viktig bortaseger för THK-herrarna

Publicerad 2023-01-17 22:50

THK tog två värdefulla poäng i förra veckans match mot bottenlaget AIK och förbättrade sitt läge runt nedre kvalstrecket. Nu fattas minst två poäng upp till säker mark. THK vann med 24-28 efter en utmärkt andra halvlek.

AIK kom klart bäst igång och gick upp till 5-1 efter knappt tio minuter. Hemmalaget fortsatte hålla en klar ledning och efter en kvart stod det 8-4. Som mest hade AIK 14-8, när fem minuter återstod. THK kom igen i slutet av halvleken och kunde med fyra raka mål reducera till 14-12, som blev paussiffror.

THK hade fått kontakt och närmade sig ytterligare in på den andra halvleken. I 35:e minuten var man ifatt, när man kvitterade till 15-15. Lagen följdes åt. 18-18 stod det, när tjugo minuter återstod. THK tog, med tio minuter kvar, för första gången ledningen med 20-21 och ryckte sedan till sig ett tremålsförsprång på 20-23 som man inte släppte. Till slut blev segermarginalen fyra bollar efter en mycket stark avslutning.

Bäste målskytt i THK blev Hugo Johansson med sex mål. Albin Henriksson gjorde fem. Felix Fogelholm fyra och Linus Andersson tre.

THK möter i sin nästa match HF Karlskrona hemma nu till helgen.