Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Viktig seger för THK-damerna

Publicerad 2022-03-02 14:21

THK tog sin femte seger i den miniserie som för de två främsta lagen innebär en plats i div.1 nästa säsong. THK mötte Stenungsunds HK förra lördagen hemma och vann klart med 31-27, vilket i nuläget, med tre matcher kvar, innebär en stabil andraplats.

THK:s Emma Dano angav tonen med två snabba mål i inledningen. THK hade 6-3 och höll en ledning på två till tre mål. Runt 20:e minuten gick man från 9-7 till 12-7 och höll ett stadigt grepp om matchen. När tre minuter återstod av halvleken kröp Stenungsund närmare. 15-10 blev 15-13 som också blev paussiffror.

Stenungsund gjorde första målet efter pausvilan men sedan kom ett ryck från hemmalaget, som gick från 15-14 till 19-14 på fem minuter. THK höll sedan avståndet och i 40:e minuten visade tavlan 22-17, som i 50:e minuten blev 28-20. 31-23 var resultatet i 55:e minuten innan Stenungsund kunde snygga till siffrorna på sluttampen.

Elin Semmingsson blev matchens lirare i THK. Bästa målskytt i THK blev Maja Cedergren med nio mål. Emma Dano kom upp i åtta. Elin Semmingsson blev sexmålskutt och Matilda Sandberg stod för fyra fullträffar.

Tre matcher efter stenungsundsmatchen återstår. Fjärås HK först hemma i veckan, sedan King River hemma i helgen och avslutningen mot Fjärås HK borta.