Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Damerna föll mot Skånela

Publicerad 2019-02-18 11:17

I söndagens bortamatch mot Skånela IF förlorade THK med 24–19 efter att ha spelat jämnt och även haft ledningen en bra bit i andra halvlek.

Inledningen var mycket jämn, 5–5 stod det efter en kvart och då hade inget av lagen lett med mer än ett mål. Från 7–7 kunde THK rycka åt sig en fyramålsledning och i det skedet flöt det på riktigt bra för THK. Skånela kom något närmare i slutet av halvleken men i paus ledde THK med 10–12.

Skånela öppnade andra halvlek med två raka och det betydde kvitterat till 12–12. THK ryckte ännu en gång till sig en fyramålsledning och det stod 12–16 knappt tio minuter in på halvleken. Ledningen för THK försvann på nytt och när en kvart återstod var ställningen helt jämn. En bidragande orsak till att THK i detta läge tappade sin ledning var ett par tveksamma utvisningar. Skånela kunde därmed vända matchen i slutskedet och från 17–17 kunde man gå göra 7–2 och gå till en säker seger.

Tungt för THK som här hade chansen att ta sin tredje raka vinst. Nu är läget, när fyra matcher återstår, riktigt jobbigt och man måste vinna de flesta av matcherna som återstår och dessutom skall "andra matcher" gå THK:s väg.

Lina Barksten blev femmålsskytt och tre fullträffar stod Anna Boström, Hanna Bernhardsson och Elsa Aling för.

Damernas nästa match spelas hemma, nu i helgen, mot Hellton från Karlstad.