Damerna klarade segern efter en rafflande avslutning

Publicerad 2018-12-17 15:45

Oj, en så viktig seger för damerna hemma i höstavslutningen i lördags mot OV Helsingborg HK. Vinst var nästan nödvändig för THK i det utsatta läge man befinner sig i. 25–24 skrevs slutresultatet till sedan THK höll på att tappa sin ledning i slutminuterna.

Efter en något trög start kom THK i gång efter tio minuter då man gjorde 6–4. THK höll sedan ledningen med ett par tre mål. I 20:e minuten stod det 9–6 men Helsingborg kröp närmare och nådde som bäst 9–8. THK kunde med hjälp av bra försvarsspel, och inte minst suveränt målvaktsspel av Emma Johnson, öka på en ledning som ledde till en halvtidsledning med 12–9.

THK fick en kanonstart på andra halvlek, när man på fem minuter ökade på sin ledning till 15–10. THK hade nu ett bra flyt i spelet och höll avståndet fram till 45:e minuten då Helsingborg med några snabba mål krympte avståndet till 19–17. Det låg sedan och pendlade mellan två och fyra mål för THK fram till att det var drygt fem minuter kvar då det stod 25–22. Helsingborg avslutade starkt med två mål och THK var nära att tappa en tillsynes säker seger. Vinsten var lagets tredje och efter elva omgångar har man med sina sex poäng en bit upp till säker mark. Glädjande och mycket viktigt från matchen var att det yngre gardet med flera juniorer nu börjar ta för sig och då kommer resultaten också …

Bästa målskytt för THK blev Anna Boström med fem fullträffar. Klara Dahlin och Elita Höghielm gjorde bägge fyra. Tremålsskyttar blev Isabelle Svahn och Annie Toft.

Nästa match in på det nya året blir returen mot OV Helsingborg HK.

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub