Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Damerna vann dubbelt i veckan

Publicerad 2019-02-11 12:26

THK tog i veckan som gick två mycket betydelsefulla segrar som var riktigt nödvändiga för att kunna rädda kontraktet från sitt idag utsatta läge. Vinsterna innebär att man fått "häng" på lagen ovanför och chans att nå en kvalplats i första hand.

I förra veckans uppskjutna bortamatch mot Tyresö fick THK verkligen spelet att stämma, nästan allting klaffade. Man tog ledningen direkt och släppte den aldrig. Segersiffrorna blev 20–25 efter 11–12 i halvtid. Många var bra, från Emma Johnson i målet till rutinerade duon Isabelle Svahn och Annie Toft. Det var en laginsats som lovade gott, med ett försvar som verkligen stod upp.

I lördags mötte THK Tumba HK hemma i en match som var viktig även för gästerna. Spelet var jämnt och spännande med en nervig avslutning, som THK kunde avgöra till sin fördel. I första halvlek följdes lagen åt. Spelet från THK:s sida var ojämnt, första delen med flera tekniska fel. Lagen växlade i ledning. THK hade 6–4 men Tumba gick upp till 6–8. THK:s spel stabiliserades efterhand och man kunde avsluta halvleken med tre raka mål, från 11–12 till ledning 14–12.

Andra halvlek inleddes med två raka mål av Tumba. Lagen följdes sedan åt med en knapp ledning för THK. 19–16 stod det när kvarten hade gått. Tumba närmade sig och gjorde 19–18 och spänningen steg. I detta skede, med tio minuter kvar, steg THK:s målvakt Emma Johnson fram, med flera snygga räddningar. Isabelle Svahn kunde sätta de två avgörande målen, från 20–18 till en så viktig fyramålsseger.

Isabelle Svahn, Annie Toft och Elsa Aling stod alla för fem fullträffar. Tvåmålsskyttar blev Anna Boström och Lina Barksten.

Kommande match spelar damerna borta mot Skånela IF nu till helgen.

Janne Rydehn

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md sponsorer och medlemserbjudanden
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hope logo
Md ampiro logo black
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub