Damerna vann dubbelt i veckan

Publicerad 2019-02-11 12:26

THK tog i veckan som gick två mycket betydelsefulla segrar som var riktigt nödvändiga för att kunna rädda kontraktet från sitt idag utsatta läge. Vinsterna innebär att man fått "häng" på lagen ovanför och chans att nå en kvalplats i första hand.

I förra veckans uppskjutna bortamatch mot Tyresö fick THK verkligen spelet att stämma, nästan allting klaffade. Man tog ledningen direkt och släppte den aldrig. Segersiffrorna blev 20–25 efter 11–12 i halvtid. Många var bra, från Emma Johnson i målet till rutinerade duon Isabelle Svahn och Annie Toft. Det var en laginsats som lovade gott, med ett försvar som verkligen stod upp.

I lördags mötte THK Tumba HK hemma i en match som var viktig även för gästerna. Spelet var jämnt och spännande med en nervig avslutning, som THK kunde avgöra till sin fördel. I första halvlek följdes lagen åt. Spelet från THK:s sida var ojämnt, första delen med flera tekniska fel. Lagen växlade i ledning. THK hade 6–4 men Tumba gick upp till 6–8. THK:s spel stabiliserades efterhand och man kunde avsluta halvleken med tre raka mål, från 11–12 till ledning 14–12.

Andra halvlek inleddes med två raka mål av Tumba. Lagen följdes sedan åt med en knapp ledning för THK. 19–16 stod det när kvarten hade gått. Tumba närmade sig och gjorde 19–18 och spänningen steg. I detta skede, med tio minuter kvar, steg THK:s målvakt Emma Johnson fram, med flera snygga räddningar. Isabelle Svahn kunde sätta de två avgörande målen, från 20–18 till en så viktig fyramålsseger.

Isabelle Svahn, Annie Toft och Elsa Aling stod alla för fem fullträffar. Tvåmålsskyttar blev Anna Boström och Lina Barksten.

Kommande match spelar damerna borta mot Skånela IF nu till helgen.

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub