Dubbel arrangemang i Torslanda hallen nu på Lördag 12/3

Publicerad 2016-03-10 10:33
Damerna möter RP IF Linköping kl. 14.00 och Herrarna möter S-hof kl. 16.15

Livsviktig seger för THK-damerna mot seriesegraren

THK:s match borta mot Skara HK i lördags blev alldeles speciell då hemmalaget bara timmen före matchstart blev klara för Elitserien efter att Kärra oväntat slagit Eskilstuna-Guif. THK vann sin match med 23-28.

Lagen följdes åt inledningsvis. Det stod 10-10 efter 20 minuter. THK hade ledningen 11-12 innan Skara kunde gå fram till 14-13, som blev paussiffrorna. THK fick en riktigt dålig start i början av andra halvlek och kom i underläge med 19-14 redan efter drygt fem minuter. Tack vare en alldeles utmärkt målvaktsinsats av Alexandra Castegren och försvaret i övrigt så lyckades THK komma igen och utjämna till 23-23. THK hade nu fått det att stämma och avslutningen var alldeles utmärkt från THK:s sida. Alexandra knep en straff och THK kunde vinna med en femmålsmarginal sedan man gjort 1-5 under de sista 5-6 minuterna. En perfekt punkt av THK, som här fick med sig två så viktiga poäng i den rafflande bottenstriden.

Efter matchen fick man för ovanlighetens skull se bägge lagen jubla. THK för matchvinsten och Skara för att man tagit steget upp i Eliten.

THK ligger fortfarande på nedflyttningsplats men har goda möjligheter att klara en kvalplats.

Bästa målskytt i THK blev Lina Barksten med hela 12 mål. Amanda Björndahl gjorde fem. Sophie Ogrelius och Annie Toft stod vardera för fyra fullträffar.

Två omgångar återstår nu och THK möter närmast RP från Linköping på lördag. Den allra sista matchen, då allt kan avgöras, spelas borta mot Kärra helgen därpå.

Janne Rydehn

Stark avslutning av THK-herrarna till knappp seger

THK visade prov på stark vilja och fin moral när man kunde vinna bortamötet i söndags mot Höörs HK H65. 27-28 skrevs segersiffrorna till.

THK fick ingen bra start men hängde ändå fint med. Lagen följdes åt från 6-6 fram till 10-10 där Höör ryckte ifrån till 15-12. THK kom tillbaka och var nära att kvittera strax före paus då det stod 17-16 men missade straffen.

THK startade andra halvlek bra och tog ledningen efter knappt 10 minuter med 22-24. Höör vände genom en punkt på Sebastian Wiik siffrorna till 26-24 och matchen stod och vägde. Avslutningen gick helt i THK:s tecken. Man vände på steken med att vinna de avslutande minuterna med 1-4, med en storspelande August Elmberg som sista utpost.

Björn Marsch var helnöjd efter matchen över grabbarnas insatser och som förde THK upp på en sjunde plats. När två omgångar återstår ser det bra ut men det är inte helt klart i bottenstriden runt kvalplatsen för THK.

Bästa målskytt blev Jesper Knutsson med sex mål. Sebastian Wiik kom upp i fyra liksom Alexander Henriksson. Viktor Granholm blev tremålsskytt.

Närmast i den spännande avslutningen möter THK HK S-hof hemma på lördag för att sedan avsluta påföljande söndag borta mot Ystad IF U.