Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Dubbla förluster för THK-herrarna

Publicerad 2023-01-02 14:39

THK fick en tung avslutning på året 2022. Man föll hemma med 24-26 i derbyt mot Kungälvs HK, efter en dramatisk avslutning. I mellandagarna fick man sedan se sig besegrade av HK Drott Halmstad borta med 29-25.

Det blev en riktigt spännande och välspelad derbymatch, som Kungälv gick segrande ur. THK var med ända in i slutminuten innan gästerna kunde avgöra. Matchinledningen var jämn med ett snabbt och effektivt spel från bägge lagen. 6-6 stod det efter tio minuter. Lagen följdes åt. När tjugo minuter spelats visade tavlan 9-9 och det stod verkligen och vägde. Kungälv var starkast minuterna före halvtidsvilan och gick fram till en ledning med 10-12.

Kungälv höll försprånget in i andra halvlek med några bollar. 14-15 var ställningen i 40:e minuten. I 50:e hade gästerna utökat sitt övertag till 15-19. THK knappade in något och det stod 20-23 med några minuter kvar. När vi gick in i slutminuten var THK så nära som 23-24. Närmare än så kom man inte utan Kungälv kunde rida ut stormen och med en straff spika slutresultatet till 24-26.

Målvakten i THK Johan Bergström fick priset som matchens lirare. Bäste målskytt i THK blev Alvin Sirén med fyra mål. Albin Rosén, Edvin Gustavsson och Gunnar Bodin gjorde alla tre mål var.

I matchen mot HK Drott Halmstad borta fick THK en fin start och kunde gå till ledning med 2-6 efter åtta minuter. Hemmalaget svarade och fem minuter senare hade man kvitterat till 6-6. THK hade ett knappt försprång innan Drott tog över och kunde gå fram till 14-9, när fem minuter återstod av halvleken. 15-12 skrevs halvtidssiffrorna till.

Drott höll sitt avstånd och hade fem minuter in på andra halvlek gått ifrån till 19-14. THK kom inte närmare. 24-17 stod det i mitten av halvleken. Drott var framme i en åttamålsledning innan THK kunde minska avståndet i slutet till fyra minusmål.

Bäste målskytt i THK blev Alex Sundbäck med sex mål. Gunnar Bodin gjorde fyra och för tre mål stod Alvin Sirén och Alexander Palmquist.

Nu väntar två viktiga nyckelmatcher mot först Rimbo HK hemma och sedan AIK borta.