Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Förlust för THK-damerna mot Eslöv

Publicerad 2024-10-08 22:28

THK har startat med två bortamatcher. Man förlorade den första mot jönköpingslaget HB78 och i matchen mot Eslövs IK förra lördagen föll man med 27-25.

I THK:s match mot Eslöv startade hemmalaget bäst och gick fram till 6-3 efter tio minuter. THK hakade på och hade häng på hemmalaget efter en kvart, då det stod 7-6. Eslöv ryckte därifrån till 10-6. 14-9 visade tavlan i den 25:e minuten och THK kom inte närmare. I halvtid var ställningen 16-12 till hemmalaget.

THK kunde reducera till 16-13 direkt i starten av andra halvlek men Eslöv behöll sin ledning på tre fyra bollar. 18-15 visade tavlan i 35:e minuten. Två bollar fram till lika hade THK som bäst i 49:e minuten. I 45:e var THK nära då Ebba Hanssen reducerade tilll22-21. I 47:e var THK ifatt när Annabel Malmberg gjorde 22-22. Skulle THK kunna ta ledningen? Lagen växlade målen mellan sig de sista tio minuterna. THK gick upp i ledningen i 52:a med 24-25. Eslöv kvitterade. Hemmalaget kunde sedan avgöra med tre raka mål till 27-25 i den spännande uppgörelsen. En fin upphämtning som inte lyckades hela vägen.

Bästa målskytt i THK blev Ebba Runge med fem mål. Ebba Hanssen och Alva Meyer gjorde fyra. Tremålsskytt blev Mia Andreasson.

THK spelar sin nästa match hemma nu på lördag den 12 oktober och möter då Gökstens BK kl 13:00 i Torslanda hallen.