Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Herrarna avslutade med övertygande vinst

Publicerad 2019-03-18 13:29

THK spelade sina två sista seriematcher i veckan som gick. Förra onsdagen mötte man Anderstorps SK och föll med 23–24 och i söndags vann man mot Amo HK borta med 30–37.

I onsdagensmatchen mot Anderstorp, som kämpade i de nedre regionerna, följdes lagen åt med knapp ledning för gästerna. THK uppträdde något oskärpt och runt 20:e minuten brände man bl.a. tre raka straffar. Anderstorp hade en knapp ledning i paus då det stod 11–12. Efter pausen bytte lagen mål. 17-18 stod det i 45:e. THK tog sedan över ledningen med ett par mål. Via 22-20 blev det 23-21 på en straffretur. Spänningen steg på slutet. Lagen tog varsin timeout. THK drog på sig en utvisning, missade sitt sista anfall och Anderstorp kunde avgöra till 23–24 på matchens sista skott i slutsekunden. Mycket snöpligt för THK.

Bäste skytt i matchen blev Henrik Dahlberg med åtta mål. Joseph Helgesson kom upp i femfullträffar och William Ring stannande på fyra.

I den sista matchen borta mot Amo HK i Alstermo kom THK direkt igång och efter hemmalagets inledningsmål drog man sakta men säkert ifrån. Efter tio minuter var ställningen 4–7 och när dryga kvarten var spelad stod det 7–14 efter fyra raka THK-mål. THK höll det klara avståndet, med säkert och varierat spel, hela vägen fram till pausvilan. Tavlan visade då 13–20 till gästerna.

THK höll sitt avstånd på fem till sju mål in i andra halvlek. I mitten av halvleken stod det 21–30 och matchen var sedan länge avgjord. Det blev en riktig målfest, där man till slut vann med sju bollar och THK visade fin klass i säsongens sista framträdande. Joseph Helgesson blev bäste skytt med elva fullträffar. Sebastian Wiik, Erik Forsmark och Henrik Dahlberg gjorde alla fem mål. William Ring kom upp i fyra. Lukas Mattsson och Joseph Davis blev bägge tremålsskyttar.

THK hamnade till slut precis på den övre halvan som sjua efter en fin avslutning på säsongen.