Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Målkalas när THK-herrarna utklassningsvann

Publicerad 2023-03-21 16:23

THK vann med stora siffror i sista seriematchen på hemmaplan mot IFK Karlskrona. När en omgång återstår är det helt klart att THK får kvala, då man kommer att hamna på negativ kvalplats. Matchen mot Karlskrona slutade 42-27.

Efter en jämn start med 3-2, efter sex minuter, kunde THK efter drygt tio minuter rycka ifrån med sex raka mål till 8-2. Karlskrona kom dock tillbaka och kunde i sin tur reducera till 9-6. Det svängde verkligen. 11-7 stod det efter en kvart. Karlskrona kröp ytterligare något närmare och hade i 19:e ett underläge med bara ett mål mot ett THK som tappat något av skärpan. Efter att hemmalaget tagit time-out kom man igång bättre. 17-12 visade tavlan i 25:e minuten och THK hade återtagit kommandot. THK höll ställningarna och även avståndet fram till pausvilan. På tavlan stod det då 23-17.

Lagen följdes åt en bit in i andra halvlek. THK höll avståndet på runt fem bollar och Karlskrona kom inte närmare. Istället ryckte THK till sig en större ledning när man gick från 23-19 till 28-19 på sex spelade minuter. THK hade matchen i sin hand och fortsatte att öka på sin ledning. 33-23 var ställningen i mitten på halvleken. Spelet hade hårdnat till och bägge bänkarna blev varnade. THK hade inte svårt med att hålla den klara ledningen matchen ut. Till slut blev resultatet femton bollar upp för THK.

Alvin Sirén utsås till matchens lirare i THK. Bäste målskytt i THK blev spelmotorn Gunnar Bodin med tio mål. Hugo Johansson stod för åtta. Alvin Sirén gjorde sex och fyramålsskyttar blev Alex Sundbäck, Alexander Palmquist och Joel Järlfors.

THK avslutar seriespelet borta mot Vinslöv innan det är dags för kvalspelet, där det gäller att säkra en plats för fortsatt spel i Allsvenskan.