Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Ny förlust för damerna

Publicerad 2019-02-04 12:25

THK föll i förra torsdagens bortamatch mot HK Aranäs med 28–20. Det innebar fjärde raka matchen utan poäng och läget, när sju omgångar återstår, är riktigt bekymmersamt. Sex poäng minst har THK upp till nedre kvalstrecket.

Aranäs ryckte direkt till sig en ordentlig ledning och ledde med 4–0 efter sju minuter. THK vaknade dock snabbt till liv och när kvarten gått hade man närmat sig och det stod 7–6. Aranäs släppte dock inte taktpinnen utan låg i fortsatt ledning fram till knappt tio minuter återstod av halvleken. THK lyckades till och med ta ledningen med 12–13 när fem minuter återstod. Tyvärr tappade man i slutminuterna då Aranäs med tre raka mål efter en timeout kunde gå till halvtidsledning med 15–13. Tungt för THK efter den fina upphämtningen.

Fem minuter in på andra halvlek utökade Aranäs sin ledning från 16–14 till 19–14 och THK kunde inte svara. Hemmalaget höll sedan avståndet, som efterhand drygades ut något, för att till slut hamna på åtta plusmål. I Aranäs var inte minst deras målvakt en bidragande orsak till att man säkert kunde hemföra en klar seger.

Bästa skytt i THK blev Annie Toft med fyra fullträffar. Hanna Bernhardsson och Lina Barksten stod vardera för tre mål.

I nästa match, som även den spelas borta nu i veckan, möter damerna Tyresö Handboll. Kan THK bryta förlustraden och börja klättra i tabellen?

Janne Rydehn

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md sponsorer och medlemserbjudanden
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hope logo
Md ampiro logo black
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub