Ny förlust för damerna

Publicerad 2019-02-04 12:25

THK föll i förra torsdagens bortamatch mot HK Aranäs med 28–20. Det innebar fjärde raka matchen utan poäng och läget, när sju omgångar återstår, är riktigt bekymmersamt. Sex poäng minst har THK upp till nedre kvalstrecket.

Aranäs ryckte direkt till sig en ordentlig ledning och ledde med 4–0 efter sju minuter. THK vaknade dock snabbt till liv och när kvarten gått hade man närmat sig och det stod 7–6. Aranäs släppte dock inte taktpinnen utan låg i fortsatt ledning fram till knappt tio minuter återstod av halvleken. THK lyckades till och med ta ledningen med 12–13 när fem minuter återstod. Tyvärr tappade man i slutminuterna då Aranäs med tre raka mål efter en timeout kunde gå till halvtidsledning med 15–13. Tungt för THK efter den fina upphämtningen.

Fem minuter in på andra halvlek utökade Aranäs sin ledning från 16–14 till 19–14 och THK kunde inte svara. Hemmalaget höll sedan avståndet, som efterhand drygades ut något, för att till slut hamna på åtta plusmål. I Aranäs var inte minst deras målvakt en bidragande orsak till att man säkert kunde hemföra en klar seger.

Bästa skytt i THK blev Annie Toft med fyra fullträffar. Hanna Bernhardsson och Lina Barksten stod vardera för tre mål.

I nästa match, som även den spelas borta nu i veckan, möter damerna Tyresö Handboll. Kan THK bryta förlustraden och börja klättra i tabellen?

Janne Rydehn

Md bild1
Md webbshop
Md adidas
Md aros
Md s ker trygg webb
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hte produktion logo
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg
Md idrottens bingo logo
Md davids
Md annons 2 formo
Md ea design
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md terryandfriendslogo gold  002
Md idrottsrehab logo
Md kbm logo cmyk
Md klotterj garna
Md asfaltstj nst
Md nordea
Md pm telekom
Md p lab
Md sisu
Md torslandatidning
Md banner torslanda
Md qhw conference
Md gsgroup
Md v stsvenska bil
Md z motor
Md loggao 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub