Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Omstart för Torslanda HK dam

Publicerad 2020-01-14 11:47

Torslanda HK har tagit beslutet att dra sig ur seriespelet i div. 1, där damerna spelat under hösten. Truppen har inte kunnat hävda sig riktigt rättvist mot övriga lag i ligan. Skador och för få spelare har varit en starkt bidragande faktor till att föreningen tagit detta beslut. Damerna gör nu, från och med årsskiftet, en omstart som inleds i div. 2, dam 2 VSV, därifrån kan THK via kval ta sig upp till spel i div. 1.

Första matcherna i denna nykomponerade sexlagsserie har redan kommit igång och där mötte förra torsdagen THK Kärra HK hemma och vann med 28–24.

THK startade matchen riktigt övertygande och gick upp till en 6–1 ledning, sedan tog det oväntat stopp och Kärra kunde plocka in avståndet till 7–6 efter 20 minuter. THK kom tillbaka och gick ifrån med några bollar. I slutet av halvleken knappade Kärra in avståndet med ett par snabba mål och hyfsade paussiffrorna till 11–10.

THK inledde målskyttet i andra halvlek och hade en knapp ledning fram till 36:e minuten då gästerna för första gången kom upp till oavgjort, 16–16. Här stod det och vägde. Kärra hade även 17–17. Efter drygt 10 minuter gjorde THK ett litet ryck till 20–17. Kärra bet sig fast, gick upp till 21–20 och det stod även 23–22 men man kom aldrig närmare. THK kunde via 26–22, i 54:e minuten, enkelt hålla avståndet för att sedan vinna med fyra bollar. En viktig seger för fortsättningen förstås.

Bästa målskyttar i THK blev Anna Boström och Amina Jasarevic med 7 respektive 6 mål.

Nästa match spelar damerna borta mot HK Varberg nu till helgen.