Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Riktigt tung förlust för THK-damerna

Publicerad 2024-03-07 19:11

Nu är läget alvarligt för THK som, i och med förlusten hemma mot LIF Lindesberg, föll in under nedre kvalstrecket. Man har bara en enda vinst på de tio senaste matcherna. Två omgångar återstår nu. 16-26 slutade matchen.

Matchen startade jämnt och lagen följdes åt med bara uddamålsledningar hela vägen. 5-5 stod det efter tio minuter. THK körde ofta fast i Lindesbergs försvar, hade många missar och fick inte till det, trots många öppna lägen. 11-11 blev halvtidssiffrorna.

Det dröjde tre minuter in på andra halvlek innan något av lagen tog ledningen med två mål. 11-13 gjorde Lindesberg då. I 40:e minuten började det hända saker. Gästerna ökade på till 14-17 och följde upp med ytterligare två mål. THK tappade helt sitt spel och det utnyttjade Lindesberg, som gjorde ett jätteryck med fem raka mål från 15-20 till 15-25. THK var helt utspelade och inget ville lyckas för THK, som saknade effektivitet. Slutresultatet stannade på 16-26 för Lindesberg, som höll stilen mot ett för dagen mycket blekt THK. Nu gäller det att samla ihop sig för att undvika kval i de två matcherna som återstår av seriespelet.

Alva Meyer utsågs till matchens lirare i THK och hon blev också bästa skytt med sju mål. Två mål gjorde Felicia Samoud, Kajsa Svensson och Amilia Andreasson.

I nästa match möter THK HF Karlskrona borta. I sista omgången, 17 mars, spelar man hemma och möter då HB 78 Jönköping.

Janne Rydehn

Md webbshop
Md taik blixten logo
Md adidas
Md frontbilar
Md sponsorer och medlemserbjudanden  1
Md logga  kes
Md maxi ica stormarknad logotyp
Md lilleby entreprenad logo
S
Md asfalt
Md klotterj garna
Md logo torslanda trafikskola
Torslanda trafikskola
Md torslanda bilservice
Torslanda Bilservice
Md 140610 stiftelsen dunross
Md hope logo
Md ampiro logo black
Md idrottens bingo logo
Md banner torslanda
Md robusta logo2014 pos 400px liten
Md rr bygg logotype
RR Bygg
Md torslandaockero logo  002
Md sisu
Md s ker trygg webb
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub