Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Säker vinst för THK-damerna efter trög start

Publicerad 2023-01-25 13:48

THK hade det jobbigt i första halvan av matchen i mötet med bottenlaget H43 Lund HF i förra helgens hemmamatch. En bit in i andra halvlek lossnade det och man kunde avgöra säkert till en vinst med 27-21.

Matchen startade trögt för hemmalaget, som saknade skärpan. Matchen var resultatmässigt jämn fram till 15:e minuten, då det stod 5-5. Gästerna tog också ledningen med 5-8 innan THK kom igång. H43 behöll dock ledningen och hade 8-9 i 25:e minuten. Först i slutminuten av första halvlek kunde THK göra 13-12 och det blev också halvtidssiffror. En jobbig halvlek för THK, som inte fick det att stämma riktigt.

Andra halvlek började jämnt. Efter tio spelade minuter av andra gick THK upp till 17-14 och började få grepp om matchen. 20-16 var ställningen i 45:e. THK gick ifrån med ytterligare några bollar och 24-16 stod det när tio minuter återstod. THK hade avgjort och till slut blev vinsten sex mål.

Priset till matchens lirare i THK gick till Filippa Söderberg. Bästa målskytt i THK blev Johanna Einarsson med fem fullträffar. Fyra mål gjorde Filippa Söderberg och Maja Cedergren. Tre mål stod Josefina Rudvall och Stina Tengberg för.

Nästa match spelar THK borta mot HK Drott.