Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Stabil avslutning med vinst för Damerna

Publicerad 2017-03-27 11:45

THK kunde med 29-31 i sista omgången vinna en meriterande seger borta mot topplaget Skånela IF förra onsdagen och hamnade till slut på en klart godkänd sjunde plats. Med inte mindre än tre raka segrar i slutomgångarna visade damerna att man hör hemma i allsvenskan och förhoppningarna om en ännu bättre kommande säsong finns onekligen. THK kom till spel med åtta utespelare och två målvakter.

Inledningen lagen emellan var jämn med en knapp fördel för hemmalaget. THK hade lite svårt att få spelet att lossna men kunde från ett 4-2 underläge kvittera till 6-6 efter tio minuter. I mitten av den första halvleken kunde THK för först gången ta ledningen med 7-8. Man ledde även med 9-10 som blev 10-10. Sista dryga tio minuterna i första gick i hemmalagets tecken och Skånela kunde med fyra raka mål gå fram till 14-10. I slutminuterna av de första trettio höll Skånela avståndet till THK och paussiffrorna stannade på 16-12.

I andra närmade sig THK ganska snabbt hemmalaget. 17-16 stod det efter 33 minuter. Skånela höll ledningen med ett till två mål fram till 47:e minuten då THK kvitterade till 23-23. THK var nu riktigt på gång och Skånela såg tröttare ut. Lagen följdes åt till 25-25 och då återstod tio minuter av matchen. Inom ett par minuter gjorde THK tre raka mål, alla av matchens storskytt Elisabeth Frisk. 25-28 blev sedan 26-29. Skånela närmade sig något med två mål men kom inte längre än så. Elisabeth Frisk kunde säkra tvåmålssegern i sista spelminuten.

Elisabeth Frisk, skyttedrottning för dagen, satte tolv mål. Amanda Björndahl kom upp i åtta och Isabelle Svahn svarade för fyra. Tränaren Magnus Lindqvist var jättenöjd över damernas kämpainsats där man visade stark vinnarvilja. Nu är det dags att ta ett steg ytterligare. Vi skall kunna var med och verkligen konkurrera med topplagen nästa säsong, avslutade han.