Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-damerna avslutade seriespelet med ännu en seger

Publicerad 2023-03-14 17:03

THK mötte IFK Kristianstad i sista matchen borta och vann med 20-22.

THK fick en fin start och gick fram till 1-5 på fyra minuter. Kristianstad kom snabbt tillbaka och hade, när tio minuter spelats, reducerat till 5-6. THK ryckte på nytt till sig ett försprång och när tjugo minuter gått hade man ökat till 8-11. Lagen följdes åt fram till halvtidsvilan. 9-12 hamnade paussiffrorna på.

THK kom fint igång, även efter pausen, och kunde gå ifrån till 11-17 tio minuter in på halvleken som sedan blev 12-18. Från 45:e minuten började Kristianstad knappa in. 17-18 visade tavlan i 54:e minuten och det var plötsligt jämnt. THK ryckte ifrån med ett par mål till 18-20 men hemmalaget kröp närmare igen. 19-20 blev till slut 20-22 efter en spännande avslutning. Annica Smidje gjorde THK:s två avgörande mål i slutminuten.

Bästa målskytt i THK blev Johanna Einarsson, med sex mål. Maja Cedergren gjorde fem. För tre mål svarade Sara Larsson Fridman och Annica Smidje.

THK slutade tvåa i serien efter HK S-hof men eftersom HK S-hof inte får gå upp i damallsvenskan då de är farmarlag till IK Sävehof hamnar THK på första plats. THK har dock meddelat att föreningen tvingas tacka ner till uppflyttningen av ekonomiska skäl.