Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-herrarna föll i sista seriematchen

Publicerad 2023-03-29 11:06

THK avslutade seriespelet borta mot Vinslövs HK förra fredagen. Bägge lagen hade förutsättningarna klara innan matchen. THK har kvalspel som väntar, där det gäller att bibehålla sin allsvenska existens och Vinslöv klarade i sin tur en sjätteplacering i serien. Vinslövs segersiffror blev 39-28.

Matchen var jämn inledningsvis. 4-3 ledde Vinslöv med efter sex minuter. Därifrån ryckte hemmalaget ifrån till 9-3 fram till tolfte, och skaffade sig ett ordentligt grepp om matchen. THK kom tillbaka och hade efter halva halvleken minskat avståndet till 10-7. THK kom ännu närmare och hade i 25:e minuten ett underläge med bara en boll. I halvtid visade tavlan hemmaledning med 17-14.

Andra halvlek startade olyckligt för THK, som kom i underläge med 20-15 efter knappt fem minuter. Vinslöv behöll sin ledning med fem sex bollar fram till 42:a minuten, då man utökade avståndet med ytterligare några mål. 26-18 stod det då. THK orkade inte stå emot och Vinslöv kunde ganska enkelt gå fram till en tiomålsledning i 50:e minuten och då visade tavlan 32-22. Vinslöv säkra ledning stod sig matchen ut och till slut stod man som vinnare med elva bollar.

Bästa målskytt i THK blev Alvin Sirén med sex mål. Felix Fogelholm gjorde fem. För fyra fullträffar stod Alex Sundbäck. Tre mål var gjorde Alexander Sundquist, Hugo Johansson och Gunnar Bodin.

Nästa match för THK gäller kvalet, där det gäller att säkra en plats för fortsatt spel i Allsvenskan. Det blir antingen mot Kärra HF eller Täby HBK. I första förkvalmatchen mellan Kärra och Täby vann Täby hemma. Först till två vinster gäller. Returmatch(er) spelas i Kärra.