Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-herrarna föll klart mot HF Karlskrona

Publicerad 2023-01-25 13:48

THK, som visat fin form i sina senaste matcher, räckte inte till i hemmamötet mot topplaget HF Karlskrona. Gästerna visade effektivitet och styrka. Man kunde öka avståndet en kvart in på andra halvlek och vinna med 22-31.

Inledningen var jämn. Karlskrona gick ifrån med några bollar men THK höll i stort sätt jämna steg och kvitterade till 7-7 efter en kvart. Lagen följdes åt. Hemmalaget låg som mest under med två bollar. 10-10 visade tavlan efter tjugo spelade. Karlskrona höll en knapp leding halvleken ut och paussiffrorna stannade på 13-15.

Starten på andra halvlek började också den med att lagen bytte mål. THK var uppe på oavgjort, i den 35:e minuten, då det stod 16-16. Karlskrona, med riktigt starkt försvarsspel, tog sedan mer och mer över och gick fram till 18-22 i 45:e minuten. THK tappade en hel del av sitt spel och Karlskrona kunde göra tre raka mål till 20-26 i 52:a. THK drog på sig flera utvisningar och Karlskrona kunde ytterligare utöka sin ledning. Till slut blev förlusten nio minusbollar för THK.

Alex Sundbäck fick priset som matens lirare i THK. Alex blev också THK:s bäste målskytt med fyra mål. Gunnar Bodin och Alvin Henriksson gjorde tre mål var. För två fullträffar stod Alvin Rosén, Felix Fogelholm, Erik Forsmark och Joel Järlfors.