Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

THK-herrarna tog sin första seger

Publicerad 2022-11-15 17:56

Äntligen. Efter åtta raka förluster kunde THK ta sina första poäng i hemmamatchen mot AIK i helgen som gick. THK vann med 31-27, efter en stark andra halvlek.

THK fick en smakstart och kunde gå fram till 5-1 på knappa tio minuter. Det var framförallt försvarsspelet som klaffade. Sedan tog det totalt stopp för hemmalaget, som på tio minuter tappade sin fina inledning och fick släppa in sex raka mål till 5-7. Vilken vändning. AIK gick fram till 6-10, efter tjugo spelade minuter, och det såg inte alls bra ut. THK var i underläge med 8-12, innan man lyckades ta sig tillbaka. Fem minuter före pausvilan hade man, med tre raka mål, reducerat till 11-12. I slutminuten kunde man äta in hela försprånget. 14-14 visade resultattavlan i halvtid.

THK inledde målskyttet i andra halvlek. Sedan följdes lagen åt, med ett måls marginal, fram till 43:e minuten. Ställningen var då 20-19. I 47:e hade THK ryckt till sig ett tremålsöverläge, som sedan utökades något. THK höll sitt avstånd på runt fyra bollar och kunde till slut, via 28-24 några minuter före slutet, säkra sin första vinst till 31-27.

Alvin Sirén fick priset som matchens lirare i THK. Bäste målskytt i THK blev Gunnar Bodin med nio fullträffar. Alvin Sirén gjord sju och Hampus Dahlqvist fyra. Tvåmålsskyttar blev Albin Rosén, Alex Sundbäck, Erik Forsmark, Albin Henriksson och Hugo Johansson.

THK spelar sin nästa match, nu i helgen, borta mot Rimbo HK Roslagen.