Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Viktig seger för herrarna

Publicerad 2020-02-03 15:44

THK kunde, med vissa besvär, ta en välkommen tvåpoängare i hemmamötet, lördagen den 1 februari, mot RP IF Linköping. Avgörandet kom i slutskedet, då man med ett par snabba mål kunde gå fram till en vinst med 32–29.

THK startade bäst och trots att spelet inte stämde helt kunde man gå upp till en 7–3 ledning efter en kvart. Framför allt Hayder Al-Khafadji i THK:s kasse gjorde några spektakulära räddningar. RP Linköping kom igång bättre och efter 20 minuter var siffrorna 8–5. Gästerna kom ännu närmare och efter 25 minuter kunde man kvittera till 8–8 sedan THK:s spel låst sig och effektiviteten saknades. Jämnt blev det sista fem minuterna av halvleken. I slutminuterna kunde dock THK, med två mål, spika halvtidssiffrorna till egen favör med 13–11.

Efter en blandad första halvlek av THK fortsatte lagen att följas åt i början av andra. Efter THK:s 14–11, tio minuter in på halvleken, gick THK via 19–18 upp till 21–18 men RP Linköping tog sig direkt tillbaka med tre raka mål. Efter 45 minuter tog gästerna ledningen för första gången med 22–23 och THK tog timeout. RP Linköping hade ytterligare ledningen en gång till, med 23–24, när 12 minuter återstod och THK var pressat. Hemmalaget kom dock starkt i slutet, kvitterade och kunde ta över ledningen. 27–27 stod det och spänningen var stor när det återstod fem minuter. THK lyckades med drygt tre minuter kvar, via 28–28, gå till 31–28. Innan matchen var över hann lagen näta var sin gång. Vilken rysare det blev.

En ack så viktig seger för THK i det något ansträngda läge som man befinner sig i. Vinsten innebär att man nu ligger strax över nedre kvalstrecket.

Bäste målskytt i THK, med sex mål, blev födelsedagsfirande Hampus Dahlqvist, som även blev matchens lirare i THK. Fem mål gjorde Pontus Borgström, William Höghielm och Gunnar Bodin.

Nästa match för herrarna spelas också hemma och då möter THK Kungälvs HK. Matchen spelas lördagen den 8 februari.