Thk banner handboll foto marcus bjarneroth

Viktig seger för THK-herrarna

Publicerad 2024-02-29 13:21

THK tog två sköna poäng i förra helgens bortamatch mot HK Drott Halmstad. Man avancerade ett par placeringar från kvalplats upp på något tryggare mark. Segersiffrorna skrevs till 29-37.

Drott kom igång bäst och hade en 5-3 ledning efter fem minuter. 7-7 var ställningen efter tio minuter. Här kom THK riktigt in i matchen och kunde ta ledningen med ett par bollar. THK höll avståndet och hade 9-11 efter en kvart. Hemmalaget närmade sig och kunde kvittera till 12-12, när tjugo minuter spelats. Lagen följdes åt fram till slutminuterna av första halvlek, då THK gjorde ett ryck och gick från 15-17 till 15-20, som blev halvtidsresultatet.

THK öppnade andra halvleken riktigt bra. Man höll sin ledning på fem bollar, när fem minuter gått av andra halvlek. 20-25 stod det då. THK hade tagit över och kunde utöka sin ledning till 23-31 efter 48 minuter. THK höll sin klara ledning, hade 25-33 i 50:e minuten och vann till slut enkelt med 29-37 efter en väl genomförd andra halvlek.

Tre omgångar återstår nu och bottenstriden är stenhård, med sex lag inblandade.

Bäste målskytt i THK blev Gunnar Bodin med åtta mål. Linus Andersson stod för sju fullträffar och Hugo Johansson för sex. Femmålsskyttar blev Jacob Hellström och Alex Sundbäck.

Nästa match spelar THK hemma i helgen och möter då LIF Lindesberg kl 15:00